zondag 10 december 2017

Waarom de mens vanaf nu niet ouder, groter of sterker meer zal worden - Het Nieuwsblad

De mens heeft mogelijk op meerdere vlakken z’n piek bereikt. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Franse wetenschappers. Zij besluiten dat mensen vanaf nu niet ouder, groter en sterker meer zullen worden. Voor hun onderzoek - gepubliceerd in Frontiers in Physiology - hebben de wetenschappers eerdere studies geanalyseerd die een periode van ongeveer 120 jaar bestrijken. Uit die data zou blijken dat de maximale levensduur, lichaamslengte en fysieke prestaties van de mens vanaf nu zullen afvlakken.

We zullen voornamelijk afscheid moeten nemen van het idee dat iedere generatie langer zal leven en groter zal worden. Volgens de onderzoekers hebben mensen nu eenmaal biologische beperkingen die niet overschreden kunnen worden.
Bovendien wordt niet uitgesloten dat onze maximale levensduur en lichaamslengte in de nabije toekomst zullen teruglopen. Als dat gebeurt, hebben we dat waarschijnlijk ook enkel aan onszelf te danken. En wel doordat we een negatieve impact hebben op het milieu en het klimaat.

Waarom de mens vanaf nu niet ouder, groter of sterker meer z... - Het Nieuwsblad


Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :