woensdag 13 december 2017

Hoe gaat het nog met België? Ex-politicus Frank Vandenbroucke komt tot enkele opmerkelijke conclusies - Gazet van Antwerpen

Hoe goed of slecht doet België het? Als er iemand is die het weet, dan is het professor en ex-sp.a-politicus Frank Vandenbroucke (62). “We mogen tegen Europa niet zo hoogmoedig worden als de Nederlanders, want dat is riskant”, waarschuwt hij.

Frank Vandenbroucke heeft het druk. De enige mogelijkheid om hem te interviewen is ’s avonds laat bij hem thuis in zijn appartement in Tervuren. We willen het met hem hebben over de prestaties van ons land op het vlak van werk, pensioenen en armoede. Stuk voor stuk domeinen waarin Vdb mag worden beschouwd als een van de meest gezaghebbende deskundigen.

En de pensioenen? Onze wettelijke pensioenen zijn maar net hoger dan het OESO-gemiddelde. En alweer doet Nederland het beter. Nederland heeft traditioneel een veel beter pensioenstelsel, door de sterke combinatie van de AOW (het wettelijk basispensioen, red.) en de pensioenfondsen, waarin heel veel is geïnvesteerd. Dat kunnen wij niet meer kopiëren. Maar we moeten ons eigen systeem wel hervormen en verbeteren. Hoe kan dat?

Hoe gaat het nog met België? Ex-politicus Frank Vandenbrouck... - Gazet van Antwerpen



Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :