Landal GreenParks

dinsdag 30 mei 2017

Wouter Beke: ‘Een sociale kaalslag? Ik zie die niet' - De Tijd

‘Show me the money? Er komen per maand 10.000 extra gepensioneerden bij’, reageert CD&V-voorzitter Wouter Beke op de ACV-kritiek dat de regering niet sociaal genoeg is. ‘Wel, dáár zit het.’

Zijn marcelleke van tjeef, dat hij cadeau kreeg van de jongerenafdeling van zijn partij, heeft Wouter Beke niet bij zich. Om de fotograaf niet compleet teleur te stellen kruipt hij in zijn kantoor achter een kunstwerk van verbonden mensen. ‘CD&V is de partij van de verbondenheid. En kijk eens goed: dit zijn copulerende figuren, de ultieme verbondenheid’, grapt hij.
Op verzoek van de fotograaf halen de christendemocraat en zijn woordvoerder het werk uit elkaar en verschuiven het enkele meters. Het beeld weer in elkaar krijgen lukt minder goed. ‘We zijn in de Wetstraat, alles gaat hier moeilijk’, zegt Beke lachend.
Aan tafel wisselt hij de joligheid snel voor de sérieux van een CD&V-voorzitter. Hij wil het over Rerum novarum hebben, het feest van de christelijke arbeidersbeweging dat samenvalt met Hemelvaart. Hoewel zelf geen ACW’er - eigenlijk moeten we Beweging.net’er zeggen, want het ACW werd na de Arco-affaire omgedoopt in Beweging.net - heeft de Limburger een boodschap voor de christelijke zuil.

Vervolg

Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks