Landal GreenParks

dinsdag 2 mei 2017

'Wat niemand zegt in alle tumult rond pensioen van twee Waalse vriendinnen' - Moneytalk

"Wie niet van plan is nog ooit te gaan werken, moet ook geen werkloosheidsuitkering vragen. Zo geef je de echte werklozen een slecht imago", zegt Ilse De Witte, redacteur bij Trends.
Maar wat in de hele commotie blijkbaar wordt vergeten, is dat er een vrouw is die 33 jaar lang onterecht een werkloosheidsuitkering heeft gekregen. Caroline heeft er op een bepaald moment voor gekozen thuis te blijven. In sommige kranten staat dat ze wegens familiale omstandigheden verplicht werd te stoppen met werken. Elders lezen we dat ze thuis bleef om voor haar eigen kinderen én de kinderen van haar zus te zorgen. We kennen de details niet. En die doen er eigenlijk ook niet toe.
In het verleden werden die zogenoemde 'werkloze' huismoeders en -vaders gewoon met rust gelaten. Vandaag moeten werklozen bewijzen dat ze solliciteren en is er een activeringsbeleid. Is dat voldoende om de profiteurs eruit te halen? Geen idee. De overheid heeft wellicht nog veel werk voor de boeg, maar mogen we ook een minimum aan verantwoordelijkheidszin vragen van individuen? Wie niet van plan is nog ooit te gaan werken, moet ook geen werkloosheidsuitkering vragen. Zo geef je de echte werklozen een slecht imago.'Wat niemand zegt in alle tumult rond pensioen van twee Waalse vriendinnen' - Belastingen - Moneytalk Mobile
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks