Landal GreenParks

maandag 15 mei 2017

Oost-Vlaanderen niet in zee met Ogeo Fund - tijd.be

De Oost-Vlaamse deputatie treedt in de nasleep van de Publifin-affaire voor het beheer van haar pensioenreserves niet toe tot het omstreden Luikse fonds.

Na anderhalf jaar onderhandelen heeft de Oost-Vlaamse deputatie beslist om voor het beheer van haar pensioenreserves niet toe te treden tot het Luikse fonds OGEO Fund. Er was te weinig 'helderheid' en 'zekerheid' op een aantal cruciale punten, zo blijkt uit een deputatiebesluit.
De provincieraad besliste eind 2015 om voor het verdere beheer van zijn pensioenreserves gesprekken aan te gaan met het pensioenfonds OGEO Fund. De raad gaf een machtiging aan de deputatie om de toetredingsmodaliteiten voor te bereiden, maar na anderhalf jaar is er nog steeds geen akkoord. Zo kreeg de deputatie geen afdoende helderheid en zekerheid over de vrijwaring van het vermogen van de provincie, de governance-aspecten, de aansprakelijkheid van OGEO en zijn bestuurder, de uittredingsmodaliteiten en inzage in verschillende documenten.
De deputatie stelt nu voor om het beheer van haar pensioenfonds dan toch zelf voort te zetten, en huurt daarvoor de nodige expertise in. De kostprijs daarvoor wordt overigens lager ingeschat dan de gevraagde beheersvergoeding van OGEO.

Vervolg

Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks