Landal GreenParks

dinsdag 16 mei 2017

Econoom Ivan Van de Cloot keihard voor regering-Michel: “Ik kan een revolutie ontketenen” - De Zondag

It’s the economy, stupid. Dat het sociaaleconomisch beleid ons land weer op de rails zet, is zowat het enige waarover de regeringspartijen het eens zijn. Maar klopt dat wel? Wij gaan te rade bij econoom Ivan Van de Cloot. En die is vlijmscherp. “Het verhaal van deze regering: veel te weinig ambitie. En symboolpolitiek.”
Ivan Van de Cloot (40) is al negen jaar hoofdeconoom van denktank Itinera. Geert Noels noemde hem ooit zelfs “technisch de meest onderlegde econoom van België.” In zijn jongste boek Tax Shift schetst Van de Cloot de nood aan een échte belastinghervorming. In eerdere boeken zoals Roekeloos legde hij meedogenloos bloot hoe lichtzinnig machtshebbers omspringen met financieel beleid. Ook in dit gesprek zal hij zich niet inhouden.

Wat vindt u van de verhoging van de pensioenleeftijd tot 67 jaar?
Deze regering heeft de verdienste als eerste dat dossier ernstig te nemen. Maar die verhoging is een alleenstaande maatregel. En dreigt dus gewoon een symbool te zijn. De regering zegt dat ze de vergrijzingskosten halveert. Dat klopt niet. Ik heb die cijfers in detail bestudeerd. Men rekent bijvoorbeeld migratie mee. Maar dat vereist dan wel dat migranten werken. Net daarin behoren wij tot de zwakste landen van Europa. Men moet die verhoging koppelen aan andere maatregelen. Voer bijvoorbeeld een puntensysteem in zodat mensen gestimuleerd worden om langer te werken.

Econoom Ivan Van de Cloot keihard voor regering-Michel: “Ik kan een revolutie ontketenen” - De Zondag
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks