Landal GreenParks

vrijdag 3 maart 2017

Werkende 60-plusser niet meer verzekerd bij langdurige ziekte | De Tijd

Teinduizenden 60-plussers kunnen niet meer rekenen op een verzekering gewaarborgd inkomen als ze langdurig ziek worden. Een gevolg van de ingrepen van de regering-Michel op de aanvullende pensioenen. Het beleid van de federale minister van P
ensioenen, Daniel Bacquelaine (MR) , laat zijn sporen na voor werknemers en zelfstandigen die na hun 60ste verjaardag beroepsactief blijven. Wanneer zij voor een langere periode out vallen door ziekte, kunnen ze niet meer rekenen op een verzekering gewaarborgd inkomen. Dankzij zo’n polis ziet een langdurig zieke het inkomen niet te veel slinken. Want dan betaalt de verzekeraar een maandelijkse rente bovenop de uitkeringen van het ziekenfonds.

Tienduizenden

Exacte cijfers over het aantal personen dat aanvankelijk verzekerd was via een contract tot 60 jaar, zijn niet bekend. ‘Maar dit raakt ongetwijfeld enkele tienduizenden personen’, zegt Heidi Wellens, accountmanager bij Vivium. Vooral door zelfstandigen werden vaak ook om fiscale redenen pensioenplannen tot 60 jaar afgesloten.
Op termijn speelt het probleem ook voor de vele pensioenplannen die lopen tot 65 jaar. Vanaf 2025 wordt de pensioenleeftijd op 66 jaar gebracht. En vanaf 2030 op 67 jaar. Zelfstandigen en werknemers riskeren dan bij ziekte of arbeidsongeschiktheid na hun 65ste verjaardag uit de boot te vallen.

Werkende 60-plusser niet meer verzekerd bij langdurige ziekte | De Tijd Op zoek naar een boek over aanvullende pensioenen
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks