Landal GreenParks

donderdag 20 oktober 2016

Pensioenfondsen: 'Rente groepsverzekeringen verlagen is een slecht idee' - Pensioen - Moneytalk.be

Er wordt best niet geraakt aan het gewaarborgde rendement voor het bedrijfspensioen, de zogenaamde tweede pijler. Daar waarschuwt Philip Neyt, voorzitter van de Belgische pensioenfondsen, voor.

Neyt wijst erop dat als de spelregels constant gewijzigd worden, mensen uiteindelijk zullen afhaken. "Men moet vertrouwen creëren, dat is essentieel", klinkt het. Bovendien is de tweede pijler meer nodig dan ooit, nu de eerste pijler -het wettelijk pensioen- steeds meer onder druk staat en al lang niet meer volstaat om een verblijf in een rusthuis te betalen.

Een verdere verlaging ziet Neyt niet zitten. "We spreken over beleggingstermijnen van 35 à 40 jaar. Men gaat steeds later op pensioen. Bovendien is er geen mogelijkheid om het geld vervroegd op te vragen". Allemaal zaken die volgens hem in het voordeel spelen van de pensioenfondsen en verzekeraars, op voorwaarde dat men een buffer aanlegt voor de minder goede tijden. Neyt wijst er ook op dat het bedrijfspensioen een vorm is van uitgesteld loon, dat fiscaal erg interessant is. "Dat loon staat voor tientallen jaren vast. Daar mag toch iets tegenover staan! Het minste dat de werknemer kan verwachten is dat deze centjes minstens hun koopkracht behouden.

Pensioenfondsen: 'Rente groepsverzekeringen verlagen is een slecht idee' - Pensioen - Moneytalk.be





Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks