Landal GreenParks

donderdag 21 mei 2015

Eigen spaarpot - Opinie De Tijd

Eens te meer blijkt het lastig om via de overheid en bedrijfsplannen zekerheid over een goed pensioen te krijgen. Dus doen de Belgen wat ze altijd al deden: niet betogen, maar sparen. Nog geen procentje van het loon. Dat is wat de Belgen ge
middeld via hun sectorpensioenplan sparen voor hun oude dag, blijkt uit cijfers van de toezichthouders FSMA en Sigedis. Almaar meer Belgen maken gebruik van zo’n bedrijfsplan, maar het blijkt in veel gevallen een mager beestje. Het toont nogmaals hoe er geen ‘silver bullet’ bestaat om de Belgische pensioenen gezond te maken. Ze worden namelijk drie keer getroffen. Een eerste keer door de demografie. Op zich is het goed nieuws dat de Belgen almaar langer leven, maar de welvaartsstaat is daar niet op voorzien. Om de twee jaar moet de federale regering haar pensioenbudget verhogen met het volledige jaarbudget van de NMBS.

Niets wijst erop dat de overheid het pensioenprobleem nog grondig oplost. En ook de bedrijfspensioenen blijken niet voor iedereen een mirakeloplossing. Dus is de conclusie er een die de Belgen al lang hebben begrepen: zelf genoeg sparen.
Eigen spaarpot | De Tijd
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks