Landal GreenParks

zondag 23 oktober 2011

Welke veranderingen staan ons te wachten?

Welke sociaaleconomische hervormingen staan ons allemaal te wachten? Komt er een nieuwe dynamiek op de arbeidsmarkt? En welke regelingen staan er op til voor onze pensioenen?


In aanloop naar het debat over onze sociaaleconomische toekomst op het geldevenement 'Finance Avenue' op zaterdag 22 oktober, waarschuwt econoom Philippe Defeyt: “We mogen niet langer overheidsgeld verspillen. Maar daarvoor moeten we een aantal taboes doorbreken.”

Taboes doorbreken

Sinds enkele weken doen alle economen aanbevelingen om ons land uit het slop te halen. Pensioenen zijn daarbij een favoriet thema. Ook voor Philippe Defeyt: "Ik vind het prima dat het kapitalisatiesysteem wordt gepromoot. Het repartitiestelsel heeft zijn beperkingen aangetoond. Maar ik wil wel twee dingen benadrukken. Ten eerste kan je in het kader van de RSZ-bijdragen nu al een deel van de sociale bijdragen voor de tweede pijler storten. Die mogelijkheid kennen niet veel mensen."
"Ten tweede blijft een eigen woning volgens mij nog altijd de beste manier om zeker te zijn van een comfortabel pensioen. Maar jongeren hebben het steeds moeilijker om een eigen woning te kopen. Misschien is het een goed idee om de fiscale voordelen die aanvankelijk bestemd waren voor het pensioensparen (derde pijler) te koppelen aan het bezit van een woning?", vervolgt Philippe Defeyt.

Vervolg
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks