Landal GreenParks

maandag 24 oktober 2011

Nederlands ambtenarenpensioen binnenkort 15% lager ?

Het ABP laat zich nog niet uit over de mogelijke omvang van de verlaging van de ambtenarenpensioenen. Maar een verlaging met 15 procent, waarvoor de VNG eerder waarschuwde, sluit het in zwaar weer zittende pensioenfonds op voorhand uit.

Maatregelen
Ambtenarenpensioenfonds ABP heeft donderdag slechte kwartaalcijfers bekend gemaakt. De dekkingsgraad blijkt in het derde kwartaal met 90 procent fors lager te liggen dan de 112 procent in het tweede kwartaal. De dekkingsgraad geeft een indicatie voor de vermogenspositie van een pensioenfonds. Is deze lager dan de wettelijk toegestane 105 procent, dan moet het pensioenfonds maatregelen nemen.

Gepensioneerden
De stand van de dekkingsgraden op 31 december 2011 is daarbij doorslaggevend. Is de dekkingsgraad dan nog niet op het vereiste niveau, dan is het nagenoeg uitgesloten dat de pensioenen volgende jaar de inflatie volgen. Het verlagen van de pensioenen van gepensioneerden en van de pensioenrechten van mensen die werken komt zelfs in beeld als de dekkingsgraad in het laatste kwartaal van dit jaar niet flink aantrekt.

Vervolg
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks