Landal GreenParks

dinsdag 15 maart 2011

Hoe het mis kan gaan met groepsverzekeringen.

Veel bedrijven en organisaties – vooral de grotere – sluiten groepsverzekeringen voor het personeel. Met deze collectieve verzekering kan het pensioen worden aangevuld. Fiscaal is dat voor een bedrijf en voor de werknemer meestal zeer voordelig. Naast pensioenopbouw, kan een groepsverzekering bijvoorbeeld ook een overlijdensrisico dekken. De premies worden meestal deels door het bedrijf en deels door de werknemer betaald, maar dat kan ook anders worden overeengekomen.

Maar soms gaat het mis. Bijvoorbeeld wanneer de centen werden toevertrouwd aan een verzekeringsmaatschappij die kopje onder gaat. Bij de Antwerpse maatschappij Apra Leven ging het vorige week goed fout. De CBFA (Commissie voor de Bank-, Financie- en Assuarantiewezen) schrapte Apra Leven toen wegens financiële onregelmatigheden en stelde twee externe bestuurders aan om de zaak te beredderen.

De externe bestuurders plaatsten ondertussen een mededeling op de website van Apra Leven (http://www.apraleven.be/ ). Ze hebben het daarbij ook over de gevolgen voor diegenen die op Apra Leven een beroep deden in het kader van de groepsverzekeringen. Op de site lees je daarover:

“De groepsverzekeringen


De Belgische werkgevers moeten hun pensioentoezegging aan hun werknemers onderbrengen in een andere verzekeringsonderneming of pensioenfonds.


Indien in de loop van de vereffening van Apra Leven N.V. zou blijken dat er een tekort aan activa is om de pensioenverplichtingen volledig te dekken, dan is de werkgever wettelijk verplicht om het tekort aan te zuiveren.”

Het ziet er dan ook naar uit dat er werkgevers zijn die zullen moeten bijpassen. Meestal vinden die dat niet leuk. Soms zitten ze krap bij kas en heel vaak beweren ze dat. Van een leien dakje loopt zoiets nooit.

Lees de volledige mededeling aan de klanten van Apra Leven.




Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks