Landal GreenParks

zondag 6 maart 2011

Een bijkomend pensioen voor concractuele ambtenaren in Brussel ?

Contractuele gemeentelijke ambtenaren verrichten immers vaak hetzelfde werk als hun statutaire collega’s. Echter, aan het einde van hun loopbaan ontvangen zijn tot maar liefs 40% minder pensioen. Dergelijke discriminatie tussen collega’s werkt niet motiverend. De opeenvolgende Federale Ministers van Pensioenen hebben meermaals aangekondigd actie te ondernemen, maar dit bleef zonder resultaat. Vlaanderen heeft ondertussen het heft zelf in handen genomen en in een sectoraal akkoord bepaald dat zij voor hun contractuele ambtenaren zou voorzien in een tweede pensioen pijler.





Charles Picqué reageerde op de vraag van Brigitte De Pauw evenwel dat hij geen voorstander is van het invoeren van een dergelijk systeem in Brussel. Hij verwees daarbij naar het ontbreken van een volwaardige federale regering en wil liever wachten op een initiatief vanwege dat niveau. Brussel en Wallonië zaten hiermee op dezelfde lijn.

Maar wat blijkt nu uit de berichtgeving vandaag: Waalse en Brusselse gemeenten kunnen nu eveneens aansluiten bij de pensioenregeling voor contractuele ambtenaren zoals uitgewerkt door de Vlaamse gemeenten. Er zijn zelfs al Waalse gemeenten die dit systeem hebben ingevoerd.

“Ik ben blij te horen dat ook Wallonië zorgt voor een bijkomend pensioen voor de contractuele ambtenaren. Ik hoop dat de Minister President nu ook de meerwaarde van dit systeem gaat inzien en zijn mening hierover zal herzien. Ik zal het in elk geval niet nalaten hem hierover te blijven aanspreken. Dit is een discriminatie die niet langer mag blijven duren!”, aldus Brigitte De Pauw (Brussels Volksvertegenwoordiger voor CDenV en Schepen Jette).
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks