Landal GreenParks

dinsdag 22 maart 2011

Begroting bevat ook sociale cadeautjes

De beslissingen die de federale overheid van lopende zaken bekend maakte, bevatten niet enkel besparingen, maar ook nieuwe uitgaven. Sociale cadeautjes, volgens sommigen. Noodzakelijk verbeteringen volgens de ontslagnemende regering en de sociale ministers eruit: Laurette Onkelinx (PS), Joëlle Milquet (CDH) en Sabine Laruelle (MR).
De belangrijkste nieuwe maatregelen zijn gericht op gepensioneerden en invaliden.

• Het minimumpensioen voor werknemers (320.000 gevallen) gaat omhoog met 2 procent op 1 september 2011.

• De oudste werknemerspensioenen (ingegaan 15 jaar geleden of vroeger) gaan omhoog met 2,25 procent maar pas in 2012.

• In dat jaar 2012 krijgen alle gepensioneerde werknemers een verhoging van 1,25 procent.

• Voor de zelfstandigen gelden die maatregelen ook met hier en daar wat lichte aanpassingen. Een concreet gevolg daarvan is dat het minimumpensioen voor een alleenstaande zelfstandige dit jaar voor het eerst stijgt tot enkele euro’s boven de 1.000 euro per maand. Een prestatie waarop aftredend minister van Middenstand, Sabine Laruelle (MR) trots is. Il faut le faire: in lopende zaken zo’n mijlpaal verwezenlijken, vindt ze van zichzelf.

Terloops: het minimumpensioen geldt enkel voor wie 45 jaar gewerkt heeft; wie minder gewerkt heeft maar toch nog meer dan 35 jaar, krijgt een bedrag pro rata.

• De IGO, de inkomensgarantie voor ouderen, wordt ook verhoogd met 2 procent in september 2011. De IGO is de uitkering (of de aanvulling op een lagere uitkering) voor wie minder heeft dan het leefloon en geen bezittingen heeft.

Vervolg



Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks