Landal GreenParks

maandag 24 januari 2011

Sociale onrust in transport- en logistieke sector

De vakbonden in de transport- en logistieke sector willen een volwaardig aanvullend pensioen. Indien de werkgevers niet over de brug komen, dreigen ze met acties.

De bonden in de transportsector zijn al jaren vragende partij voor een tweede pensioenpijler. De uitbouw daarvan stond dan ook ingeschreven in de sectorakkoorden 2007-2008 en 2009-2010. "Bedoeling was het tegen het einde van de looptijd van dit akkoord in te voeren", aldus Frank Moreels, secretaris bij de ABVV-BTB. Volgens de bonden is door getalm aan werkgeverszijde daar nog niets van gekomen.

Op het laatste paritair comité van de sector stelden de werkgevers 100 euro per jaar per werknemer voor. Alles daarboven is voor rekening van het volgende sectorakkoord 2011-2012. "Te weinig om iets mee te doen. Een aalmoes", zegt Moreels daarover. De bonden willen 250 euro per jaar, maar stelden als eerste stap en als compromis 200 euro voor. De bonden kunnen zich niet vinden in de voorstellen van de werkgevers en spreken van woordbreuk. "Al zes jaar kent onze sector geen loonopslag boven de index.

We voelen ons bekocht", dixit de socialistische vakbondsman. Indien er op het volgende paritair comité, gepland op 17 februari, geen ernstig voorstel komt, dreigen de bonden met acties. In de sector werken ruim 60.000 arbeiders: zowel vrachtwagenchauffeurs als logistieke medewerkers, die actief zijn in de depots en magazijnen.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks