Landal GreenParks

zondag 30 januari 2011

Maar wat levert dat dan op, onderhandelen over pensioen?

Bij het zoeken van een pensioenverzekeraar of bij de contractverlenging van een collectief pensioencontract wordt vaak “vergeten” dat het van belang is te onderhandelen de voorwaarden waarop en de prijs waartegen contracten worden beheerd.

Dat het loont om te onderhandelen over de kosten blijkt uit dit voorbeeld dat is gebaseerd op een aantal zaken uit onze praktijk.


De onderneming telt ruim 160 werknemers die deelnemen aan de pensioenregeling. Jaarlijks wordt ruim € 500.000,- aan pensioenpremie voldaan. Aan kosten wordt ruim € 55.000,- van de premie ingehouden (met beleggingskosten en kosten voor risicodekkingen is dan nog geen rekening gehouden). Nadat de werkgever te kennen heeft gegeven niet akkoord te gaan met een speciaal voor hem verlaagde inhoudingen van € 22.000,- op jaarbasis wordt uiteindelijk een nieuw contract overeengekomen waarin € 7.500,- per jaar aan kosten in rekening wordt gebracht. In ene periode van 5 jaar wordt meer dan € 260.000,- aan kosten bespaard. Bovendien worden concrete afspraken gemaakt over de kwaliteit en snelheid van het beheer van het contract.

Dit voorbeeld is gebaseerd op zaken die recent speelden.

Onderhandelingen leverden een kostenreductie van maar liefst 87,5% op.

Denk je eens in wat dit voor de hoogte van het pensioen van de deelnemers en/of de pensioenlasten betekent.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks