Landal GreenParks

woensdag 19 januari 2011

'EenVandaag' over babyboomers die stoppen met werken

Nog nooit gingen zoveel mensen met pensioen als dit jaar. 'EenVandaag' onderzoekt, in de uitzending van woensdag 19 januari, een aantal aannames over deze Babyboomers (geboren 1945-1964). Wat is waar, wat niet? Zijn het er inderdaad teveel? Zijn ze te duur? Waren ze idealistisch, maar zijn ze nu materialistisch? Praten ze links maar doen ze rechts?

Verabsoluteren ze hun normen en waarden? Hebben ze overgeprofiteerd van een zeer sociaal stelsel, lekker lang studeren, ruime prepensioenregelingen? Hoe zit het met hun politieke macht? Is de generatie na de babyboomers achtergesteld?

In 1968 veranderde de wereld met de studentenopstand in Parijs, dachten we allemaal. De revolte tegen het gezag leek prachtig, maar is meer dan veertig jaar later verzand in behoudzucht en links conservatisme. De angry young men zijn getransformeerd in Archie Bunker-achtige zuurpruimen. Ze zitten overal, in de politiek, in de media en bij de overheid. Deze ooit zo vrijgevochten zelfbewuste babyboomers wonen in een gouden kooi met de deur op slot. Het wordt tijd voor een vrolijk tegengeluid.

'EenVandaag', woensdag 19 januari om 18.15 uur bij de NCRV op Nederland 1.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks