Landal GreenParks

vrijdag 28 januari 2011

Delta Lloyd Life wil Vrij Aanvullend Pensioen voor Werknemers

Jan Van Autreve, CEO van Delta Lloyd Life, roept deze namiddag in zijn nieuwjaarstoespraak de politieke wereld op om werk te maken van de uitbouw van het Vrij Aanvullend Pensioen voor werknemers.

“Het Vrij Aanvullend Pensioen voor Werknemers bouwt voort op een bestaand initiatief in de tweede pijler, namelijk de vrijwillige persoonlijke bijdrage”, legt Jan Van Autreve uit. “Hoe zien wij dit concreet? Elke werkgever die nog geen pensioenplan heeft lopen, voert een “leeg” pensioenplan in. Dat kost hem niets, maar biedt wel de mogelijkheid aan de werknemers om op eigen initiatief een bijdrage (onder de vorm van een afhouding van het loon) te storten in dat plan. Niet alleen zal een dergelijk initiatief de tweede pijler een boost geven, dit pensioenplan heeft ook een responsabiliserend effect op de werkgevers.”



"De aanslepende regeringsvorming en het wegvallen van de nationale pensioenconferentie mag geen reden zijn om niet te zorgen voor een beter pensioen voor de Belgen", besluit de Delta Lloyd Life CEO, "niets weerhoudt de parlementsleden om het Vrij Aanvullend Pensioen voor Werknemers via parlementaire weg in te voeren zodat de toegang tot de 2de pensioenpijler voor werknemers verder wordt uitgebreid en mensen dus een beter pensioen kunnen opbouwen".

Volg HIER de volledige toespraak van Jan Van Autreve vanaf 14 uur via.
Volg HIER de toespraak indien je een mobiles of ipad hebt
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks