Landal GreenParks

zondag 23 januari 2011

20 redenen waarom wij een regering nodig hebben01 Ons voorbereiden op de vergrijzing : Reden nr 1 : Ons voorbereiden op de vergrijzing

De sociale partners sluiten een loonakkoord, Duitsland neemt de Belgische economie op sleeptouw en een regering in lopende zaken kan geen zotte uitgaven doen. Hebben we eigenlijk wel een regering nodig? We geven u twintig redenen waarom het antwoord volmondig ‘ja’ is. We hebben een regering nodig, uiteraard dan wel een die krachtdadig genoeg is om haar werk te doen.

01 Ons voorbereiden op de vergrijzing
De belangrijkste reden waarom België een daadkrachtige federale regering kan gebruiken, is dat de Belgische overheid de komende jaren een gigantische schok moet opvangen: de vergrijzingskosten.

Dat de bevolking ouder wordt, is op zich geweldig nieuws, maar het betekent wel dat meer geld nodig is om de pensioenen en de gezondheidskosten te betalen.

Ook het Internationaal Monetair Fonds, dat vorige maand een doorlichting maakte van ons land, stipt de vergrijzing aan als de belangrijkste uitdaging. Om ze op te vangen zijn hervormingen nodig. Meer Belgen moeten aan het werk en ze zouden dat ook iets langer moeten doen. Het IMF pleit daarom voor meer aanmoediging, training en begeleiding voor wie een job zoekt, en meer sancties voor wie niet zoekt. Allochtonen, die in ons land uitzonderlijk zelden aan werk geraken, moeten meer (taal)opleiding krijgen.

Meer jobs zijn nodig omdat dan meer mensen belastingen betalen. Het is de beste manier om het gat in de begroting te dichten en de schulden weer af te bouwen. Ook de druk van de EU wordt groter. Als ons land enkel morrelt in de marge, riskeert het voortaan negatieve beoordelingen en boetes te krijgen.

De teller tikt overigens nu al. Volgens het laatste rapport van de Studiecommissie voor de Vergrijzing kosten hogere uitgaven voor pensioenen en ziektekosten tussen 2009 en 2015 1,1 procent van het bruto binnenlands product, of 3,8 miljard euro.

Vervolg
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks