maandag 15 maart 2010

Verzekeraars en pensioenfondsen kunnen elkaar versterken in Nederland

“Verzekeraars en pensioenfondsen moeten handen ineenslaan.” Dat zegt Theo Nijman, lid van de Commissie Toekomstbestendigheid Aanvullende Pensioenregelingen in de nieuwste Verzekerd!. Nijman gaat in een interview uitgebreid in op het rapport ‘Een sterke tweede pijler’, waarin wordt gepleit voor aanpassingen in het Nederlandse pensioenstelsel.

Nijman benadrukt dat aanpassingen nodig zijn om de vergrijzing het hoofd te bieden en schokken te kunnen opvangen. In het rapport van de Commissie Toekomstbestendigheid Aanvullende Pensioenregelingen (commissie Goudswaard) wordt aangegeven dat op twee manieren aan het pensioenstelsel kan worden gesleuteld: of de ambitie gaat omlaag of er moet anders worden omgegaan met onzekerheid.
Nijman benadrukt dat het bij de laatste optie belangrijk is dat mensen weten wat de risico’s zijn: tot voor kort hadden veel pensioendeelnemers er geen weet van dat pensioenfondsen hun geld beleggen en dus risico’s nemen. In die zin kunnen pensioenfondsen nog wel wat van verzekeraars leren, meent Nijman: het risico is bij verzekeraars volgens hem helder. Hij denkt dan ook dat verzekeraars en pensioenfondsen elkaar over en weer kunnen versterken.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :