zondag 14 maart 2010

Open VLD: Groeiende eensgezindheid over onbeperkt bijverdienen na 65

Open Vld-voorzitter Alexander De Croo is tevreden dat nu ook federaal premier Yves Leterme gewonnen is voor onbeperkt bijverdienen na 65. “Stilaan groeit er consensus rond het voorstel van Open Vld om mensen die ook na hun pensioen nog willen werken daarvoor niet te bestraffen. Laat mensen die willen werken dat ook doen, zonder hun pensioen af te pakken.”


Alexander De Croo: “Open Vld pleit er al geruime tijd voor om mensen die ook na hun pensioen willen werken daarvoor niet te straffen. Nu verliezen zij een deel van hun pensioen en dat is echt onrechtvaardig. Ik ben dan ook tevreden dat nu ook premier Leterme ons volgt en roep hem op samen met onze vice-premier Guy Vanhengel ervoor te zorgen dat het niet bij loze woorden blijft.”

“Werk creëert werk,” zegt De Croo. “Mensen die na hun pensioen nog aan de slag willen blijven, leveren een waardevolle bijdrage. Zij zetten niet alleen mee hun schouders onder ons sociaal systeem maar zijn ook op de werkvloer zelf een belangrijke meerwaarde doordat ze bijvoorbeeld de taak op zich nemen om jongere medewerkers te coachen en te begeleiden.”
Andere aanpak voor nieuwe jobs
Alexander De Croo is ook tevreden dat Leterme nu ook pleit voor een offensieve aanpak van de crisis. In een interview in Le Soir zegt de premier dat het tijd is voor structurele maatregelen. “Begin dit jaar heb ik de boodschap gegeven dat de federale regering een versnelling hoger moet schakelen. Nu de economie opnieuw voorzichtig aantrekt moeten we de nieuwe groei maximaal vertalen in nieuwe jobs. Daarom moet de regering van een defensieve aanpak van de financieel-economische crisis gaan naar een offensieve aanpak met structurele maatregelen.”
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :