dinsdag 9 maart 2010

Meer weten over de pensioenen en de brugpensioenen - Interactief seminarie in 4 modules

Ook in België wordt nagedacht over ingrijpende wijzigingen in het bestaande pensioensysteem: waarom krijgt de ene meer dan de andere, waarom een overlevingspensioen alleen indien er een huwelijk is, en wat is de impact van niet-gewerkte periodes op het pensioen?

Anderzijds willen ondernemingen kosten sparen zonder ontslag te geven.

Informatie over de bestaande (brug)pensioensystemen is dus meer dan ooit noodzakelijk. Maar zij is vaak oppervlakkig, onvolledig of beantwoordt niet aan al uw vragen. Federatie Bruggepensioneerden en Gepensioneerden vult die leegte aan: wij volgen de evolutie van de wetgeving, die complexer is dan ooit, ook in de praktijk, en leggen ze u op een bevattelijke manier uit.

Doelpubliek: personeelsdiensten, info- en sociale diensten van ondernemingen en openbare besturen.

Wat betekent het brugpensioen na 35 jaar?

Module 1 gaat over het nu toch ingrijpend veranderde brugpensioen.

Alle aspecten ervan worden uitgelegd op een praktische wijze.

De zwaktes van het wettelijk pensioen

Modules 2 en 3 behandelen het pensioen in de privésector, dat het belangrijkste is in dit land: ook hier verandert de wetgeving regelmatig en wordt de berekening complex, vooral wat de niet-gewerkte periodes aangaat. Ook allerlei specifieke aspecten, zoals gemengde loopbaan en buitenlandse tewerkstelling,komen aan bod.

Hoe lang nog?

Wie module 4 volgt leert alles over het pensioen van de statutaire ambtenaren: aspecten zoals leeftijd, loopbaan, gelijkgestelde periodes, procedure.



Opleidingen 2010 , pensioenen en brugpensioenen Federatie Bruggepensioneerden en Gepensioneerden
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :