maandag 22 maart 2010

Conferentie 27 april : Armoede en verouderen - Hoe kan ons te hervormen pensioenstelsel bescherming bieden aan de meest kwetsbare ouderen? Blik op het huidige debat

Op 27 april 2010 organiseert de Koning Boudewijnstichting een conferentie in Brussel over ‘armoede en verouderen’. Deze kadert in een breder project van de Europese Think tank Pour la Solidarité (PLS) dat zich tot doel stelt het publiek bewuster te maken van de rol die de Europese Unie speelt in de strijd tegen armoede via de open coördinatiemethode en meerbepaald het Nationale Actieplan Sociale Inclusie.

Deze conferentie wil een interessant inhoudelijk debat stimuleren over ‘armoede en verouderen’, behandeld vanuit specifieke thema’s zoals pensioenen, zorg & gezondheid, isolement en wonen & energie. De uitdaging is om aan het einde van deze dag, met de betrokkenen uit de sector en per thematiek, enkele prioritaire aandachtspunten te formuleren die aan de beleidsmakers zullen worden voorgelegd.

De conferentie duurt een volledige dag en zal opgebouwd zijn uit enkele plenaire sessies en ateliers waarbinnen armoede bij ouderen vanuit enkele specifieke thema’s zal worden geanalyseerd. Een atelier over de Europese Open Coördinatiemethode en het Nationaal Actieplan Sociale Inclusie zal een antwoord zoeken op de vraag hoe het beleid beter kan luisteren naar de stem van ouderen in armoede.

Dit evenement richt zich tot alle betrokken actoren, verenigingen en organisaties in het werkveld; zoals ouderenverenigingen, verenigingen uit de armoedesector, uit de zorgsector, OCMW's, sociale voorzieningen, politieke verantwoordelijken, vakbonden, mutualiteiten, overheden, ...

Simultaanvertaling Nederlands-Frans is voorzien tijdens de plenaire sessie en de tweetalige ateliers.


ATELIER 2 - Pensioenbeleid (in het Nederlands en het Frans met simultaanvertaling)
Hoe kan ons te hervormen pensioenstelsel bescherming bieden aan de meest kwetsbare
ouderen? Blik op het huidige debat.
Met de medewerking van
- Centrum Sociaal Beleid Antwerpen
- Anne SNICK, Coördinatrice Flora vzw


Dinsdag 27 april 2010
9u. – 17u.
Management Centre Europe
Waterleidingsstraat 118
1050 Brussel

Inschrijving online
Deelname is gratis maar inschrijving online of via contactcentrum van de Stichting (tel: +32-70-23 30 65) aan de plenaire sessie en de werkateliers is verplicht.

Via volgende linken bekom je het programma en de routebeschrijving.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :