donderdag 4 februari 2010

Wist je dat ? Pensiontalk op Twitter

Twitter is een eenvoudige instant online communicatietool uit de sociale media waarmee je snel nieuws kan verspreiden. Het is een sociale netwerksite waarop men zichzelf, zoals bij Facebook, een profiel en een avatar kan aanmeten.

De activiteit bij het gebruiken van Twitter heet twitteren (ook wordt de term 'tweeten' gebruikt), dat kwetteren betekent. Het logo van Twitter is daarom een klein vogeltje. Twitteren komt neer op in real time communiceren via een microweblog op een pc of gsm. Door de combinatie van webloggen met instant messaging wordt het soms microblogging genoemd.

De basisvraag van de dienst was oorspronkelijk "Wat ben je aan het doen?" en is nu "Wat gebeurt er?". Iedere twitteraar kan op elk moment van de dag in maximaal 140 tekens vertellen waar hij/zij mee bezig is, wat hij/zij van plan is of wat hem/haar bezighoudt. Er zijn ook mensen die vooraf aankondigen dat zij bij een evenement aanwezig zijn en met anderen, al dan niet aanwezig bij het evenement, willen twitteren. Dit creëert een virtuele aanwezigheid.
 
Pensiontalk kan je hier op twitter terugvinden. Alle berichten van Pensiontalk kan je terugvinden op de twitterpagina van Pensiontalk.

Het overzicht kwijt op Twitter? Te veel tweets? Twijfelt u nog over een twitteraccount? Ook op Twitter zoekt en verzamelt Pensiontalk de interessante berichten. We zullen binnenkort op onze account twitterlists maken, waarin alle tweets over pensioen, kamerleden, europarlementariërs, uitgeef- en mediaprofessionals bij elkaar staan. En voorstellen voor nieuwe lijstjes zijn steeds welkom.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :