woensdag 3 februari 2010

Pensioenfondsen bekeren zich tot SRI

Het aantal pensioenfondsen in Nederland dat Socially-Responsible Investment (SRI)-regels voert, is sinds 2006 met 73 procent gestegen.

Dat stelt de koepel van bedrijstakpensioenfondsen (VB) in een onderzoek onder 90 pensioenfondsen, die samen tachtig procent van het totaal beheerde pensioenvermogen vertegenwoordigen. Het onderzoek is gedaan samen met OPF en UvB.

Van de deelnemers aan het onderzoek, zegt 37 procent dat er al sprake is van een volledige SRI-aanpak. Nog eens 21 procent zegt de SRI-regels thans volledig te implementeren.

Bijna alle pensioenfondsen die meer dan 1 miljard euro aan pensioenvermogen onder beheer hebben, hebben zich in Nederland tot SRI-regels bekend.

SRI - geen prioriteit
Van de ondervraagden zeggen 13 leden zeggen dat ze afzien van SRI-regels, terwijl zeven van hen zeggen dat het geen prioriteit heeft. Drie ondervraagde pensioenfondsen zeggen dat ze denken dat SRI-regels niet in het belang zijn van de aandeelhouders.

De SRI-regels worden in de praktijk vooral toegepast door bedrijven uit te sluiten van de beleggingsportefeuille of door te stemmen en door bedrijven daadwerkelijk te stimuleren zich aan SRI-regels te houden (zogenoemde engagement).

Van de ondervraagde leden, zeggen 56 pensioenfondsen dat ze hun beleggingsbeleid ook in lijn hebben gebracht met het UN Global Compact Handvest, dat zich richt op handhaving van arbeids- en mensenrechten, corruptiebestrijding en milieu.

The Future has Arrived
Het onderzoek is een vervolg op het rapport The Future has Arrived van 2007. Daarin werd pensioenfondsen in Nederland gevraagd een SRI-beleid te ontwikkelen.

Het hateren van SRI-regels is ook van belang voor asset managers, die pensioenvermogen van pensioenfondsen willen beheren en zich dan aan deze regels moeten houden.

Robeco kondigde deze week aan dat zij in haar beleggingsbeleid ESG-proof wordt - ESG-criteria hebben een nog bredere werking dan SRI-regels.

Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :