donderdag 11 februari 2010

LDD : Pensioenbonus: minister Daerden staat er bij en kijkt er naar

In de Kamercommissie voor pensioenen heeft Minister Daerden toegegeven dat zijn maatregel om ambtenaren van boven de 60 aan het werk te houden geen enkele resultaat heeft opgeleverd. Voor LDD is het ongehoord dat de maatregel in de afgelopen 10 jaar nooit is geëvalueerd, en dat de minister nu weer bij de pakken blijft zitten.



Martine De Maght, kamerlid LDD: “De pensioenbonus om de ambtenaren langer dan 60 aan het werk te houden dateert van 2001, en heeft al die jaren geen enkel effect gehad op de effectieve pensioenleeftijd. De maatregel kon dus al jaren herzien, of bijgestuurd zijn, maar neen, de regering vond in 2007 niets beter dan hem uit te breiden tot de zelfstandigen en de private sector, zonder de minste evaluatie. Van goed bestuur gesproken!”

De regering doet niets

LDD stelt vast dat het pensioenbeleid van deze regering beschamend is, en zich voortdurend verschuilt achter een pensioenconferentie, een groenboek, een task force een witboek. Maar dat immobilisme blijft ook in deze regering troef is. Toppunt is dat de minister zelfs nog geen cijfers heeft over de weerslag van de maatregel in de privésector.

Martine de Maght: “Het budget dat voor de pensioenbonus wordt uitgetrokken kan beter worden besteed om de kosten van vergrijzing op te vangen. Daerden zegt zelf dat 54 % van de gepensioneerden in grote sectoren zoals onderwijs, Belgacom en De Post bestaat uit mensen van minder dan 60, die van een regeling genieten van ter beschikkingstelling die het pensioen voorafgaat. Er is dus aanleiding genoeg om dit leger gepensioneerden aan het werk te houden. Maar daarvoor doet de minister niets, helemaal niets…”
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :