woensdag 3 februari 2010

Het pensioenfonds Amonis OFP realiseert rendement van 14,8% in 2009

Voor beleggers was 2009 een annus horribilis, een jaar om zo snel mogelijk te vergeten. Toch was het zelfs in uiterst moeilijke marktomstandigheden mogelijk om behoorlijke resultaten te realiseren. Dat bewees bijvoorbeeld het pensioenfonds Amonis van de zorgverleners en andere vrije beroepen.

Goed jaar

2009 was namelijk een goed jaar voor Amonis OFP. Het pensioenfonds van de zorgverleners en andere vrije beroepen behaalde een rendement van 14,8% (*) voor het jaar 2009. Het pensioenfonds heeft een omvang van EUR 1,06 MIA en bestaat uit 55% vastrentende activa, 34% aandelen, 5% vastgoed en 6% andere activa.

Volgens Hugo Lasat, CEO van Amonis, “Amonis stelt het goed en dat zien we zowel aan de evolutie van de reserves van het pensioenfonds als aan de evolutie van het aantal leden. Bovendien heeft Amonis eind 2009 een belangrijke structurele wijziging doorgevoerd in het beheer van haar activa. Deze innovatie zal een blijvende gunstige invloed uitoefenen op de evolutie van de reserves van het pensioenfonds. De nieuwe structuur is gebaseerd op 2 belangrijke assen : enerzijds een “Income Portfolio” of rendementsportefeuille die in grote mate gebaseerd is op de verwachte geldstromen van het pensioenfonds. Anderzijds een “Growth Portfolio” of groeiportefeuille die een significant rendement op lange termijn oplevert via een, voor een pensioenfonds, gepaste asset allocatie.”

Profiel Amonis OFP

Amonis werd opgericht in 1967 en is het Belgisch pensioenfonds voor de artsen, tandartsen, apothekers, kinesitherapeuten en andere zorgverleners, alsook het geheel van de vrije beroepen en zelfstandigen. Amonis OFP beheert 1,06 miljard EUR (1,5 miljard USD) voor bijna 25.000 actieve leden en 1.300 leden die een rente genieten. Amonis OFP is het tweede grootste pensioenfonds van België. Amonis kan rekenen op een team van 35 professionals.

Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :