donderdag 11 februari 2010

Bourgeois akkoord met plan Daerden om langer te werken

Vlaams minister van Ambtenarenzaken Geert Bourgeois reageert verheugd op het voornemen van federaal minister van Pensioenen Michel Daerden om de activiteitsgraad van 55-plussers met drie jaar op te trekken. De feitelijke pensioenleeftijd ligt nu gemiddeld op ongeveer zestig jaar, wat Daerden te laag vindt.

"Niet langer draagbaar"
Ook Bourgeois is van oordeel dat te vroeg op pensioen gaan vanuit maatschappelijk oogpunt niet langer draagbaar is. Hij zou graag ook de Vlaamse ambtenaren stimuleren om langer te werken, maar de instrumenten waarover hij als minister van Ambtenarenzaken beschikt zijn beperkt. Zo zijn de regionale overheden op vlak van pensioenen, statuten en aanwerving van ambtenaren afhankelijk van het federale niveau.



Hervorming vast
Op dat federale niveau zit de hervorming helemaal vast, betreurt Bourgeois. Hij sprak de federale regering naar eigen zeggen al twee keer aan over de kwestie, onder meer op het overleg rond het samenwerkingsfederalisme. Hij is dan ook blij dat Daerden de problemen nu erkent en hoopt dat er snel gehandeld zal worden. Liefst van al zou de N-VA'er Vlaanderen natuurlijk zelf bevoegd zien voor de kwestie.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :