woensdag 10 februari 2010

Stem voor de Insurance Personality van 2009. Kluwer-jury nomineert Peter Callant, Bart De Smet, Noëlla Fraeyman, Ides Ramboer en Paul Van Coillie

Voor de zesde keer al reikt Kluwer dit voorjaar de Insurance Personality® Award uit. Een jury onder leiding van de professoren Herman Cousy (KU Leuven) en Jean-Luc Fagnart (ULB) selecteerde 5 genomineerden die in 2009 hun stempel drukten op de verzekeringssector. Tot 4 maart kan iedereen op http://www.insurancepersonality.be/ stemmen voor dé persoonlijkheid van de verzekeringssector.

Peter Callant


In 1991 opende Callant een makelaarskantoor in Heist-aan-Zee. Negentien jaar later telt het bedrijf 60 medewerkers in 4 kantoren. De makelaar-triatleet liet zich in 2009 opvallen met een nieuwe website en software voor unieke online producten: http://www.fietsomnium.be/ , http://www.yachtomnium.be/  en http://www.verzekerjeonline.be/ . Peter Callant is daarnaast gespecialiseerd als verzekeraar voor niches als transport, bouw, visserij, yachting, kunst en (wieler)sport.



Bart De Smet

Bart De Smet is 28 jaar actief in de verzekeringssector. Tot juni 2009 stond hij aan het hoofd van Fortis Insurance Belgium, intussen omgedoopt tot AG Insurance, dat hij met vaste hand en opmerkelijke openheid leidde in moeilijke tijden. Midden vorig jaar werd Bart De Smet aangeduid als CEO van Fortis. Hij stelt alles in het werk om de verzekeringsactiviteiten van de groep verder te ontwikkelen en de toekomst van het nieuwe Fortis te verzekeren.



Noëlla Fraeyman

Sinds 1989 leidt Noëlla Fraeyman haar eigen expertisebureau, BEM Experts in Knesselare. Het bureau behandelt vooral industriële risico’s met specialisaties in onder meer bouwkunde, elektriciteit en elektronica, landbouw en milieu. Noëlla Fraeyman begeleidt gecompliceerde zaken zoals elektronicaschade in ziekenhuizen en expertise van vliegtuigen, zoals vorig jaar nog de schade aan een F-16 vliegtuig. Ze wordt geprezen om haar accurate beoordeling van complexe dossiers.



Ides Ramboer

Als gedelegeerd bestuurder van Protect bouwde Ides Ramboer de gespecialiseerde bouwverzekeraar uit tot marktleider voor beroepsaansprakelijkheidspolissen voor architecten in ons land. In 2009 nam hij de portefeuille over van P&V Vivium Luxemburg en zette een samenwerking op met La Luxembourgeoise. Ides Ramboer innoveerde vorig jaar met de lancering van de pakketpolis Protect Garantie gevelrenovatie.



Paul Van Coillie

Tot voor kort was Paul van Coillie herverzekeringsspecialist bij Vanbreda Risk & Benefits. In 2009 richtte hij de nv iSure op, die online retail en niche verzekeringspolissen aanbiedt via geregistreerde makelaars. De capaciteiten worden aangeleverd door Alpha (brandverzekering), Asco (auto- en brandverzekering), ESA/ALLIANZ (yachtverzekering), Securex (huispersoneelverzekering) en Novae (paardenverzekering). In december nam iSure de reisverzekeringsportefeuille van Artas over.



Stemmen kan tot 4 maart


De jury, voorgezeten door professor Herman Cousy, selecteerde deze vijf Belgen als kanshebbers voor de Insurance Personality Award. Tot 4 maart 2010 kan iedereen zijn stem uitbrengen op http://www.insurancepersonality.be/ . Kluwer maakt de winnaar bekend op 25 maart 2010 tijdens het Insurance Personality event.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :