Landal GreenParks

dinsdag 29 december 2009

PC 226 : Akkoord 2009-2010

Op 4 mei 2009 werd tussen de sociale partners een akkoord afgesloten voor de periode 2009-2010. Dit akkoord is van toepassing op alle werkgevers van het Paritair Comité voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek (PC 226).

In het kader van de realisatie van de koopkrachtverhoging die in vermeld akkoord beoogd wordt en die in de komende maanden haar weerslag zal vinden in de loonverwerking, vindt u hieronder nogmaals een overzicht van de voornaamste punten.

Aanvullend pensioen
Vanaf 1 januari 2011 wordt de werkgeversbijdrage voor het aanvullend sectoraal pensioenstelsel verhoogd met 0,25%, berekend op het brutoloon. Deze bijdrage is terug te vinden op de DmfA-aangifte onder RSZ-code 835.

Ondernemingen die op basis van de CAO van 4 april 2006 zijn vrijgesteld van deelname aan het sectoraal pensioenstelsel beschikken op 1 januari 2011 over volgende mogelijkheden:

  • Ofwel beslist de werkgever om de verhoging van 0,25% toe te voegen aan het eigen pensioenplan;
  • Ofwel opteert de werkgever voor aansluiting bij het sectorale pensioenplan;
  • Ofwel wordt er voorzien in de toekenning van een ander evenwaardig voordeel van 0,25%. Dit dient evenwel te gebeuren in overleg met vakbondsafvaardiging, in tegenstelling tot de eerste twee opties die een zuivere beslissing in hoofde van de werkgever betreffen.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks