Landal GreenParks

woensdag 26 augustus 2009

Nederland: Fusie Cordares en APG loopt stroef

Cordares en APG hebben hun beleggingsportefeuilles nog steeds niet samengevoegd, hoewel hierover een jaar geleden een positief besluit is genomen.

Als reden voor het feit dat Cordares zijn beleggingsportefeuille nog steeds niet heeft overgedragen, worden complexe interne processen genoemd.

Dit schrijft FEM Business vandaag op zijn website.

Volgens APG is het overdragen van individuele beleggingen van de ene naar de andere juridische entiteit juridisch complex en tijdrovend.

Schaal- en kostenvoordelen

Cordares is de pensioenuitvoerder van een aantal woningbouwcorporaties. Een jaar geleden werd besloten tot een samenvoeging van de beleggingsportefeuilles van Cordares en APG. Als reden hiervoor werd verwezen naar de schaal- en kostenvoordelen.

Ook werd ter onderbouwing van de fusie verwezen naar innovatieve technieken voor asset- en risicomanagement. Hierbij lag het accent niet op winstmaximalisatie, maar op behartiging van de collectieve stakeholdersbelangen zoals de dekkingsgraad van pensioenfondsen en de indexering van pensioenen.

Al in één gebouw

De beleggers van Cordares en APG zitten inmiddels al wel samen in het kantoorgebouw Symphony aan de Amsterdamse Zuidas. Volgens APG wordt de fusie van de beleggingsportefeuilles dan ook gewoon doorgezet.
Ook wijst de pensioenuitvoerder erop dat de voltrekking van de fusie ook ten minste een jaar zou duren.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks