Landal GreenParks

vrijdag 10 juli 2009

Nederlands pensioenfonds ABP spint garen bij dood Michael Jackson

Het Nederlandse pensioenfonds ABP gaat dit jaar miljoenen verdienen aan de muziek van de onlangs overleden ‘King of Pop' Michael Jackson. ABP is een van de grotere aandeelhouders van de Fortis-holding, die via het investeringsfonds Imagem Music Group vorig jaar een catalogus muziekrechten van Universal Music overnam voor 140 miljoen euro.

In die catalogus staan nummers van onder meer Madonna, de musical The Sound of Music en Michael Jackson. Een daarvan is het nummer “You Are Not Alone”. ABP heeft ook de rechten op de muziek van Justin Timberlake, Beyonce en van klassieke componisten als Stravinsky en Rachmaninov.

De popliedjes bezorgden het ABP in het voor beleggers ‘rampjaar' 2008 een rendement van meer dan 8 procent. De hernieuwde aandacht voor de recent overleden Michael Jackson zal het ABP dit jaar waarschijnlijk miljoenen opleveren. Kort na zijn overlijden nam Jackson de eerste negen plaatsen in de top 10 van best verkochte nummers van muziekdownloadwinkel iTunes in. Op nummer één stond Thriller.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks