Landal GreenParks

maandag 22 juni 2009

Werkzaamheden van de Nationale Pensioenconferentie

Tijdens de vergadering van 3 oktober 2008, heeft de Ministerraad besloten om een Nationale Pensioenconferentie te organiseren (zie MR, notificatie punt 19). Deze beslissing concretiseert het engagement, aangegaan door het regeerakkoord van maart 2008 en herhaald tijdens de verklaring van de regering over haar algemeen beleid in oktober 2008. Ter gelegenheid hiervan heeft de Eerste Minister herinnerd aan de belangrijkste uitdagingen waar het hoofd aan moeten worden geboden: « Hoe financieren we in de toekomst de pensioenen? Hoe bewaren we de solidariteit tussen de huidige en de toekomstige generaties, en binnen de oudere generatie? Hoe zorgen we voor een gepast evenwicht tussen solidariteit en verzekering? De reflectie over die vragen moet breed en omvattend zijn, maar moet het ook mogelijk maken om concrete en betekenisvolle veranderingen voor te stellen ».
In de oriëntatienota die werd goedgekeurd door de Ministerraad op 3 oktober 2008 wordt voorzien dat de Conferentie zal worden opgestart in januari 2009 en dat de werken ervan heel 2009 zullen duren.
De voorbereiding, de uitwerking en de opvolging van de Nationale Pensioenconferentie werd toevertrouwd aan een « Task Force », samengesteld uit een vertegenwoordiger voor elke Minister die deel uitmaakt van het Kernkabinet, een vertegenwoordiger voor elk van de betrokken sociale partners en een vertegenwoordiger voor elk van de betrokken administraties.
De eerste opdracht van de Task Force bestond erin om enerzijds de te onderzoeken thema’s te definiëren en om anderzijds het geheel van de praktische modaliteiten vast te leggen met betrekking tot de organisatie van de werkzaamheden van de Conferentie.
Het doel van de huidige nota is om de Ministerraad te informeren over de vorderingen van de werkzaamheden van de Conferentie.


Download hier de nota over de werkzaamheden van de Nationale Pensioenconferentie.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks