Landal GreenParks

vrijdag 26 juni 2009

Verjaring van uw pensioen?

Wie werkt er nog steeds bij dezelfde werkgever waar hij 40 jaar geleden begon? Bijna niemand meer. Iedereen is wel één of zelfs meerdere keren van werkgever gewisseld.

En heeft u al die tijd goed op uw pensioen gelet? Weet u precies waar al uw pensioen is opgebouwd en of het goed en volledig en volgens de toepasselijke regeling is opgebouwd?

Als u alle vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan kunt u nu stoppen met het lezen van dit artikel. In het andere geval raad ik u dringend aan om toch nog even verder te lezen….

Op de dag dat u 65 jaar wordt (of de eerste dag van de maand waarin dat gebeurt of de eerste dag van de maand daarna) is over het algemeen uw pensioen opeisbaar. Daargelaten de regelingen die een andere pensioenleeftijd hebben, maar die vallen even buiten de scope van dit artikel.

En dan? Komt uw pensioen dan spontaan en volledig tot uitkering? In de meeste gevallen ontvangt u inderdaad bericht van uw pensioenfonds of de verzekeraar dat u 65 jaar bent geworden (tja, dat wist u zelf ook wel!) en dat uw pensioen tot uitkering komt wat u bij werkgever X in 19-toen heeft opgebouwd. Maar, dan moet uw pensioenuitvoerder wél nog weten waar u woont. Gelukkig, heeft die toegang tot de gegevens van de Gemeentelijke Basisadministratie, dus dat zal meestal wel goed lopen.

Maar dan….dan ontdekt u, dat uw pensioen wel een heel laag bedrag is. U neemt de telefoon, belt de verzekeringsmaatschappij op waar het pensioen verzekerd is en vraagt hoe dat kan. Daar krijgt u te horen, dat uw voormalige werkgever niet alle premie heeft betaald. (ik spreek hier alleen over een verzekeraar, omdat dit bij een pensioenfonds niet direct aan de orde is).

Wat nu? U bent al meer dan 20 jaar weg bij die desbetreffende werkgever. Wat kunt u doen ? U kunt uw voormalig werkgever alsnog aansprakelijk stellen. Die zal zich op het standpunt stellen dat u al jarenlang weg bent en dat uw vordering verjaard is. Maar is dat wel zo ? Verjaart uw vordering ? Ten opzichte van de pensioenuitvoerder (verzekeraar of pensioenfonds) verjaart uw vordering sinds de invoering van de Pensioenwet in 2007 niet meer.

Ten aanzien van uw werkgever ligt dat iets genuanceerder. In principe verjaart uw vordering na 5 jaar na het moment waarop u kon weten dat u een vordering had op uw werkgever. Hoe u kon weten dat u vordering op uw (voormalig) werkgever heeft terzake van uw pensioen wordt ingevuld door alle relevante feiten en omstandigheden en wat maar bewijsbaar is. Heeft u bijvoorbeeld ooit een brief geschreven aan uw werkgever hierover of iets dergelijks binnen de termijn van 5 jaar dat u wist dat er iets niet in de haak was, dan heeft u de verjaring ‘gestuit’ en is er een nieuwe periode van 5 jaar gaan lopen.

Uw vordering op uw werkgever verjaart in elk geval na 20 jaar. Die 20 jaar beginnen te lopen, objectief bezien, vanaf het moment dat de schade is ontstaan. Dus bijvoorbeeld bij uw uitdiensttreding had uw pensioen afgefinancierd moeten zijn. En dat is niet gebeurd. U komt daar bijvoorbeeld 15 jaar pas achter. Als u dan uw werkgever aanspreekt, is uw vordering niet verjaard.

Het kan ook zo zijn, dat u pas veel later, langer dan 20 jaar verder, bij uw pensionering, pas ontdekt dat een en ander niet in de haak is. Wat dan? Uw pensionering is een nieuw punt. Dan is uw pensioen ook pas opeisbaar. En gaat de verjaring pas dán lopen.

Het is dus zeker de moeite waard om ook op uw pensioendatum nog na te gaan of het allemaal wel klopt wat u in het verleden bij de verschillende werkgevers heeft opgebouwd, want uw pensioen verjaart echt niet zomaar ! Maar ook tijdens uw werkzame leven adviseer ik u om goed bij te houden of uw pensioen steeds goed wordt opgebouwd en gefinancierd. Beter zo vroeg mogelijk aan de bel trekken, want tsja….een werkgever heeft ook niet altijd het eeuwige leven. En raadpleeg gewoon even een pensioendeskundige om uw rechten te laten nazien !

Mw. mr. Henny van den Hurk is partner bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten te Tilburg.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks