Landal GreenParks

maandag 29 juni 2009

Kiezer wil niet werken tot 67e

Nederlanders zien helemaal niets in een verhoging van de aow-leeftijd naar 67 jaar. Maar liefst 68 procent van de kiezers vindt de verhoging geen goede crisismaatregel.

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, op verzoek van de SP. Uit het onderzoek blijkt dat ook kiezers van de regeringspartijen CDA (63 procent) en PvdA (74 procent) in meerderheid faliekant tegen zijn. Bij de ChristenUnie ligt dat percentage op 40 procent.

De afschaffing van de hypotheekrenteaftrek voor huizen boven de 1 miljoen euro kan op veel meer draagvlak rekenen. Het kabinet heeft besloten dat de aow-leeftijd omhoog moet naar 67 jaar, tenzij de SER met een geschikt alternatief komt. Dat zou 4 miljard euro moeten opleveren.

SP-leider Agnes Kant vindt dat de regeringspartijen hun kiezers 'bedriegen'. "Alle partijen in de regering waren voor de verkiezingen tegen verhoging van de aow-leeftijd", aldus Kant. "Wat hier gebeurt valt niet meer onder de noemer draaien, het is regelrecht bedrog."

Op de politieke ledenraad van de PvdA werd gisteren ook fel verzet geboden tegen een verhoging van de aow-leeftijd. "Als de partij hiermee instemt is dat voor de PvdA het einde en hoef je ook geen gemeenteraadscampagne meer te voeren", aldus een spreker. "We moeten stelling nemen", aldus een ander PvdA-lid.

"Blijf met je poten van die leeftijd af." Een motie om de fractie 'met klem te adviseren' geen medewerking te verlenen aan een verhoging, werd aangehouden. De ledenraad riep de fractie wel op om op basis van het SER-advies 'tot het uiterste gaan' om verhoging van de aow-leeftijd te voorkomen.

PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer liet weten de boodschap te begrijpen. "Aan ons zal het niet liggen."
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks