Landal GreenParks

woensdag 29 oktober 2008

Aanvullende pensioenplannen steeds meer met “vaste bijdrage”-benadering

2008 zet de trends rond extralegale voordelen verder, blijkt uit het jaarlijks onderzoek van Mercer. Zo geven de werkgevers steeds meer de voorkeur aan een aanvullend pensioenplan met een “vaste bijdrage”-benadering boven de “te bereiken doel”-benadering.

Bij de vaste bijdrage-plannen koppelen ondernemingen hoe langer hoe minder het niveau van de bijdrage aan de leeftijd of de dienstjaren. Meestal gaat het om een percentage van het loon. Conform de wetgeving is de referentieleeftijd voor de beëindiging van het pensioenplan 65 jaar. Amper een kwart van de plannen voorzien een andere leeftijd (vaak 60 of 62 jaar).

Wat de uitkering bij overlijden betreft, bedraagt het kapitaal een veelvoud van het salaris. De laatste jaren is er de tendens om hetzelfde kapitaal toe te kennen, ongeacht de burgerlijke staat van de werknemer. Een stijgend aantal ondernemingen verleent een vervangingsinkomen als aanvulling van de wettelijke uitkering bij arbeidsongeschiktheid en quasi alle gepeilde ondernemingen voorzien een verzekering die de terugbetaling van medische kosten dekt. Het gaat minder vaak om een onbeperkte dekking, maar er is wel een uitbreiding van de dekking voor ambulante medische kosten en kosten voor tandzorg en optiek.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks