Landal GreenParks

woensdag 26 september 2007

Wie zal de betaalbaarheid van de vergrijzing betalen?

De kosten van de vergrijzing bezorgen onze beleidsmakers hoe langer hoe meer grijze haren. Afgelopen week berekende de Studiecommissie voor de Vergrijzing ons voor dat deze kosten naar boven moeten worden herzien. Dat gebeurt al voor het derde jaar op rij waardoor de ingeschatte omvang in evenveel tijd bijna verdubbelt. Hoe zou dat toch komen, kan men zich afvragen? Wat is de kans dat er in de toekomst nog opwaartse herzieningen moeten volgen? In een verhelderende nota legt VKW Metena haarfijn uit wat er schort aan de veronderstellingen van het Planbureau en de Vergrijzingscommissie die maken dat de kosten serieus worden onderschat.

Tekst VKW Metena

VKW Metena, opgericht in de schoot van de christelijke werkgeversorganisatie VKW, wil zich in de Belgische en Vlaamse context profileren als een onafhankelijke denktank. VKW Metena heeft als doelstelling een constructieve bijdrage te leveren aan de discussies rond een aantal maatschappelijke problemen, met daarbij speciale aandacht voor de thematiek van en rond het ondernemingsgebeuren.

VKW Metena richt zich op studiewerk waarbij een hoge mate van originaliteit wordt nagestreefd. Het bewandelen van platgelopen paden wordt zoveel mogelijk vermeden. Teneinde het studiewerk een zo degelijk mogelijk gehalte mee te geven wordt getracht maximaal werk te maken van de uitbouw van een netwerk, in Vlaanderen, in België én internationaal.

Alhoewel speciale aandacht besteed wordt aan het bedrijfsgebeuren behoort het toch ook uitdrukkelijk tot de roeping van VKW Metena om aandacht aan maatschappelijke fenomenen te besteden die veel breder gaan dan de louter ondernemingsgebonden materies.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks