Landal GreenParks

donderdag 27 september 2007

Swiss Life Belgium staat te koop

De Zwitserse verzekeraar Swiss Life wil haar activiteiten in België volledig verkopen. De Zwitsers stelden al een zakenbank aan die de verkoop moet voorbereiden en begeleiden. Dat bericht De Standaard donderdag.

Volgens meerdere bronnen wil de beursgenoteerde moeder in Zwitserland haar activiteiten in ons land volledig verkopen.

Hoever het verkoopproces is gevorderd, is niet duidelijk. Volgens één bron zouden de Zwitsers de verkoop graag tegen begin volgend jaar rond hebben. Anderen benadrukken dat het dossier nog in een prille fase zit. Irene Fischbach, de woordvoerster van Swiss Life in Zürich, wilde woensdag niet reageren.

Swiss Life is sinds 1955 in België actief en telt momenteel 360 medewerkers. Met een marktaandeel van 1,6 procent behoort de maatschappij tot de toptien van de levensverzekeraars in ons land.

Swiss Life Belgium kwam onlangs in opspraak door de affaire Spaar Select. In dat dossier vervolgt het Antwerpse parket de verzekeraar voor de verkoop van misleidende hypotheekleningen door het intussen failliete Spaar Select. De verzekeraar vroeg bijkomend onderzoek en hoopt alsnog buiten vervolging te worden gesteld.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks