Landal GreenParks

woensdag 26 september 2007

Belgian Pension Academy (BPA) -Belgische Vereniging van Pensioeninstellingen

De BVPI biedt een multi-disciplinaire opleiding aan onder de benaming “Belgian Pension Academy” (kortweg BPA).

De lessenreeks beoogt een praktijkgerichte informatie- en kennisoverdracht. De onderwerpen die aan bod komen, worden benaderd vanuit de praktijk door lesgevers die beschikken over een bijzondere expertise in hun specifieke materie.

De inhoud van het programma voor het academiejaar 2007-2008 werd volledig herzien in het licht van alle recente ontwikkelingen en is aangepast aan de nieuwe reglementering ter zake.

De nieuwe wet inzake het toezicht op de IBP’s (Instellingen voor Bedrijfspensioenvoorziening) met de nieuwe juridische vorm van het OFP Organisme voor de Financiering van Pensioenen), haar uitvoeringsbesluiten en CBFA circulaires, de nieuwe jaarrekeningen, het nieuwe fiscale regime, e.d.m. zullen uitvoerig toegelicht worden.

De BPA opleiding start in oktober 2007 haar zesde jaar.

De BPA opleiding richt zich in het bijzonder tot eenieder die actief is in de materie van de aanvullende pensioenen, zij het als bestuurder van een Instelling voor Bedrijfspensioenvoorziening (IBP, voordien pensioenfonds of pensioenkas), als lid van één van de operationele organen van een IBP, als werknemers- of werkgeversvertegenwoordiger, als sectorinrichter of als werknemer van de
bijdragende onderneming met verantwoordelijkheden inzake aanvullende pensioenregelingen, als benefit consultant, jurist, advocaat of fiscalist actief in de sector als dienstverlener aan IBP’s,… alsook aan anderen geïnteresseerd en professioneel actief in de pensioenen van de tweede pijler.

Meer info.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks