Landal GreenParks

dinsdag 4 september 2007

50-plussers kosten De Post 73 miljoen

De operationele winst van De Post daalde tijdens de eerste zes maanden van het jaar van 98 miljoen euro naar 23 miljoen euro. Dat is het gevolg van eenmalige kosten (73 miljoen euro), vooral voor vervroegd pensioen en deeltijds werk voor 50-plussers, zoals is bepaald in de cao 2007-2008, die in januari van dit jaar werd afgesloten. Zonder die eenmalige kosten komt de genormaliseerde winst uit op 97 miljoen euro, een stijging met 6procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.
De omzet klom met 4procent van 1,093 tot 1,137 miljard euro. Maar de briefwisseling tussen particulieren (daily mail) vermindert en de stijging van de direct mail en administratieve mail compenseren dat slechts 'gedeeltelijk'. De volumes zijn dus licht gedaald. Als de trends van de eerst jaarhelft doorzetten 'moet De Post in staat zijn om 2007 af te sluiten met een resultaat dat, voor eenmalige lasten en baten, vergelijkbaar is met het goede resultaat van 2006', luidde het gisteren in een mededeling.
Gedelegeerd bestuurder Johnny Thijs maakte ook bekend dat directeur Peter Somers van Belgian Post International (BPI) toegevoegd wordt aan het directiecomité van De Post en rechtstreeks aan hem zal rapporteren.BPI is belast met de commerciële activiteiten van De Post op buitenlandse markten. De omzet verdubbelde de jongste vijf jaar tot 348 miljoen euro.
copyright: de standaard
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks