Landal GreenParks

woensdag 1 juli 2009

Meer dan tweeduizend pensioenen afgenomen


In 2007 is van 2.422 gepensioneerden het pensioen van een heel jaar afgenomen omdat ze te veel bijverdiend hadden. De Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) schorste op die manier in 2007 zo’n 892 pensioenen van werknemers of zelfstandigen.

De Pensioendienst voor de Overheidssector (PDOS) schorste 1.530 ambtenarenpensioenen (cijfer 2008). Dat meldde minister van Pensioenen Marie Arena (PS) op een schriftelijke vraag van Els Schelfhout (CD&V).

Daarnaast verminderde de RVP nog eens van 1.966 gepensioneerden de uitkering met een percentage tot maximum 15 procent omdat ze de toegelaten grens om bij te verdienen in lichtere mate hadden overschreden. De PDOS verminderde om die reden 586 pensioenen met 10 tot 20 procent.

In de meeste landen worden gepensioneerden aangemoedigd om bij te verdienen of te blijven werken, zolang ze daarop maar sociale bijdragen en belastingen betalen. In vele landen kunnen gepensioneerden door die betaalde bijdragen hun pensioen ook nog eens verhogen.

Bij ons wordt beloofd dat men het bijverdienen door gepensioneerden ‘ooit’ minder zal bestraffen. De kleine bedragen die een gepensioneerde toch mag bijverdienen, werden afgelopen jaren al wel licht verhoogd.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks