dinsdag 9 maart 2010

Solvency II biedt verzekeraar kans op waardecreatie

Solvency II, het nieuwe Europese solvabiliteitsraamwerk dat vanaf 2012 van kracht wordt, biedt verzekeraars kansen op waardecreatie. De nieuwe wetgeving heeft als doelstelling het stimuleren van verbeterd risicomanagement binnen de verzekeringsbranche en een betere bescherming van de polishouder.

Kortom: de verzekeraar moet kunnen aantonen dat zij beter in control is van haar eigen business. Dat betekent voor de korte termijn dat een verzekeraar ervoor moet zorgen compliant te zijn, iets wat de nodige investeringen in middelen en tijd zal kosten. De nieuwe wet stelt de verzekeraar echter ook in staat zijn bedrijfsvoering structureel te verbeteren. Immers, verbeteringen op het gebied van risicomanagement, informatievoorziening en interne besturing kunnen namelijk duidelijke concurrentievoordelen opleveren.

Wanneer de verzekeraar breder kijkt naar Solvency II dan alleen compliancy, zijn er strategische voordelen te behalen. Zoals inzicht in de risico`s, producten en klantprofielen, naar een verbeterde algehele bedrijfsvoering en betere dienstverlening aan de klant. Dit versterkt niet alleen de financiële positie, de verzekerde wordt tevens een optimale dienstverlening geboden die het vertrouwen van de klant herstelt.

Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :