zaterdag 13 maart 2010

Leergang Pensioenrecht doktert wettelijke regeling uit voor verdeling van aanvullend pensioen bij echtscheiding

Op 16 maart 2010 vindt het volgende actualiteitscollege van de leergang pensioenrecht plaats.

Het thema is de verdeling van aanvullende pensioenrechten bij (echt)scheiding. Deze verdeling is niet wettelijk geregeld. De nieuwe echtscheidingswet leidt in de praktijk echter tot interpretatieproblemen. Dit zette enkele docenten van de leergang pensioenrecht aan om een werkgroep op te richten rond het thema “pensioen & partners”. Een bevraging bij pensioeninstellingen, academici, notarissen en advocaten leidde tot een voorstel van regeling.

Tijdens het actualiteitscollege zal eerst de problematiek worden geschetst. Daarna zal het voorstel tot verdeling van de aanvullende pensioenrechten worden toegelicht. Hierna volgt een debat. De panelleden komen uit verschillende werelden. Politici, notarissen, advocaten en pensioeninstellingen zijn vertegenwoordigd. Zij zullen reageren op het voorstel van nieuwe regeling. Ook de aanwezigen krijgen de kans om deel te nemen aan het debat.

We sluiten af omstreeks 21u00 waarna we een vriendschapsglas drinken. Zo kunnen we gemoedelijk de discussie verder zetten.

Iedereen is welkom. Inschrijven is wel verplicht. Voor de eerste maal vragen we ook een kleine bijdrage aan de deelnemers (10 €). De reden is eenvoudig: u krijgt bij dit actualiteitscollege een boekje over de problematiek en de voorgestelde regeling. Dit boekje is niet verkrijgbaar in de handel en zal enkel ter beschikking worden gesteld bij het actualiteitscollege.

Inschrijven kan enkel via het formulier in bijlage te sturen naar leergangpensioenrecht@law.kuleuven.be .

In functie van het aantal inschrijvingen wordt de locatie bepaald. Deze plaats wordt enkel meegedeeld aan de ingeschrevenen.





inschrijvingsformulier actualiteitscollege 16 maart 2010
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :