zaterdag 13 maart 2010

Oostkamp :Gemeenteraad wil aanvullend pensioen contractuele personeelsleden invoeren

De Gemeenteraad van Oostkamp heeft de intentie om een aanvullend pensioenstelsel voor zijn contractuele personeelsleden in te voeren. Deze beslissing wordt genomen op 25 februari 2010. Met deze intentie geeft de gemeente Oostkamp uitvoering aan het akkoord over een kaderreglement dat eind 2009 door de werkgevers- en werknemersorganisaties bereikt werd.

Een gemeentebestuur beschikt over personeelsleden die werken in statutair of contractueel verband. Wie in contractueel verband werkt, heeft een pensioen dat merkelijk lager ligt dan bij statutaire personeelsleden. Om dit verschil kleiner te maken, kan de gemeente een aanvullend pensioenstelsel invoeren.

In december 2009 bereikten de werkgevers- en werknemersorganisaties een akkoord voor een kaderreglement rond dit aanvullend pensioen. Dit reglement legt de regels vast voor de lokale besturen. Het gemeentebestuur van Oostkamp heeft de intentie om hierin mee te stappen met een toelage van 1% van het pensioengevend jaarloon. Dit is een eerste stap om het pensioen van de contractuele personeelsleden dichter bij de dat van de statutaire personeelsleden te brengen.

Voor dit pensioenfonds moet een pensioenverzekeringsinstelling (bank of verzekerings-maatschappij) aangeduid worden. De gemeente beslist op 25 februari dat de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid Plaatstelijke en Provinciale Overheden (RSZPPO) deze overheidsopdracht mag uitwerken voor Oostkamp. Aangezien de RSZPPO dit voor meerdere gemeenten zal doen, kan een gunstigere overeenkomst afgesloten worden.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :