dinsdag 2 februari 2010

Wist je ? Pensiontalkberichten via RSS

Wat is RSS?
RSS is een gemakkelijke manier om op de hoogte te blijven van interessante websites. RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs of nieuwssites om je op de hoogte te houden van het laatste artikel/nieuws. Doordat je RSS-lezer je automatisch verwittigt wanneer er iets nieuws verschijnt, hoef je niet telkens al je favoriete websites na te gaan.

Hoe kan je RSS gebruiken?
De RSS-feed zelf is een XML-bestand. Als je dit opent in je internetbrowser zal je dus niet veel wijzer worden. Het is namelijk de bedoeling dit bestand te gebruiken in speciale software: een RSS-lezer of een webtoepassing. Meer info vind je in Wikipedia.

RSS, of Really Simple Syndication (eenvoudige gelijktijdige publicatie), is een familie van webfeedformaten.

De afkorting RSS heeft drie betekenissen, namelijk:
• RDF Site Summary (waar RDF staat voor Resource Description Framework)
• Rich Site Summary
• Really Simple Syndication.

Het is een toepassing van xml en wordt door websites gebruikt om links naar artikels beschikbaar te stellen aan geïnteresseerden. Het bespaart heel wat surf- en zoektijd.

Websites die RSS aanbieden, schrijven een stukje xml-code waarin de titel, korte beschrijving en link naar de verschillende artikels vervat zijn. Regelmatig verzamelt en bundelt een nieuwslezer de nieuwe artikels (de newsfeed) en verstuurt die naar de gebruiker.

Welke RSS-feeds biedt Pensiontalk aan?
- rss van alle berichten
- rss van alle reacties

Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :