Landal GreenParks

zondag 5 juli 2009

België niet klaar voor vergrijzing

De vergrijzing staat voor de deur, maar niemand weet nog hoe we de snel oplopende kosten gaan betalen. Officieel is het discours nog altijd dat we begrotingsoverschotten moeten opbouwen, maar die strategie heeft eigenlijk gefaald. Het is een doodlopend straatje.

Volgens de meest recente cijfers komt de kostprijs van de vergrijzing in 2060 op 8,2 procent van het bruto binnenlands product uit, wat nu overeenkomt met 28,7 miljard euro. Het lijkt almaar moeilijker te worden die kosten budgettair op te vangen. Temeer omdat de financieel-economische crisis alle begrotingen in het rood doet gaan. Van begrotingsoverschotten is geen sprake meer.

geen Plan B

Dat niemand openlijk het failliet van de vergrijzingsstrategie toegeeft, heeft alles te maken met het ontbreken van een plan B. Er zijn geen reserves waaruit kan worden geput. Het enige wat nog overblijft, is dat we met z'n allen meer en langer zullen moeten werken. Maar in de praktijk komt ook daarin maar bitter weinig beweging.

Een falende overheid dreigt de opvang van de vergrijzing niet te kunnen garanderen. De kans is groot dat de overheid de zaak uit handen zal moeten geven aan de privé.
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks