zondag 7 februari 2010

Gelezen : De crisis voorbij

Vlaanderen is een van de welvarendste regio's ter wereld. Maar zijn ze er ook crisis-proof? Kunnen de ondernemingen een stevige economische crisis aan? Zullen ze de storm goed doorstaan? Kunnen ze er ook als winnaars door komen?

Eén ding is zeker. Ze zullen tegen 2020 slechts een Europese topregio worden als ze in Vlaanderen kunnen blijven rekenen op topondernemers, op excellente ondernemingen, op wereldspelers. Op bedrijven die uitblinken in talentontwikkeling, innovatie en internationaal ondernemen. Op bedrijven die hoogwaardige jobs creëren die zorgen voor vele afgeleide jobs in de dienstensector. Op bedrijven die actief en pro-actief de transformatie voorbereiden.

Transformatie is een doorslaggevende vaardigheid voor een succesvolle onderneming in de wereldwijde kenniseconomie van de eenentwintigste eeuw. Wie niet anticipeert, wie niet op geregelde tijdstippen en tijdig zijn toekomst radicaal herdefinieert, gaat wellicht onderuit. Transformatie is het preventief recept tegen crisis.

Wat geldt voor een onderneming, geldt ook voor een regio. Ook Vlaanderen staat voor een belangrijk keerpunt. Ook deze regio moet dringend aan zijn transformatie werken.

Vlaanderen heeft een drievoudige transformatie nodig: een economisch doorbraakplan dat het economisch DNA van de regio grondig vernieuwt, een nieuwe architectuur voor de solidariteitssystemen en een grondige staatshervorming die elke regio de instrumenten geeft om te doen wat nodig is.

Dit boek geeft een blauwdruk voor transformatie, zowel voor de Vlaamse ondernemingen, als voor de Vlaamse regio.

Meer info en bestel 24,95 eur, exclusief verzendingskosten
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :