Landal GreenParks

donderdag 19 maart 2015

Aanvullende pensioenen : aangifte van de individuele pensioentoezeggingen vóór 30 juni 2015 - Group S

De aangiftetermijn voor deze individuele pensioentoezeggingen die tot 31 december 2014 was voorzien, wordt uitzonderlijk en eenmalig uitgesteld tot 30 juni 2015.
Sigedis zal binnenkort eveneens een aangepaste versie van de aangifte-instructies voor deze interne toezeggingen publiceren. 

Sinds 2012 moeten de pensioeninstellingen een aangifte indienen bij de databank aanvullende pensioenen (de zogenaamde DB2P-aangifte: databank 2e pijler) van de vzw Sigedis. Op die manier wordt geleidelijk een soort kadaster met alle pensioenen van de tweede pijler aangelegd. Verplichte externe financiering In de meeste gevallen is dit niet de rol van de werkgever, maar van de verzekeraar of het pensioenfonds vermits de externe financiering van alle pensioenplannen verplicht is. Uitzondering op de externe financiering: individuele pensioentoezeggingen Er blijft echter een uitzondering bestaan voor de individuele pensioentoezeggingen. De aan werknemers toegekende individuele pensioentoezeggingen van vóór 16 november 2003 waren niet onderworpen aan deze verplichting tot externe financiering.

Aanvullende pensioenen : aangifte van de individuele pensioentoezeggingen vóór 30 juni 2015
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks