Landal GreenParks

woensdag 22 oktober 2014

Aanvullende pensioenen Hervorming 2020-2040 Discussie over het experten verslag - Seminarie BePLA - IA|BE

De Commissie Pensioenhervorming 2020-2040 werd in de lente 2013 samengesteld op vraag van de vicepremier en minister van Pensioenen Alexander de Croo en van minister van Zelfstandigen Sabine Laruelle.

Deze Commissie verenigde 12 experten en had tot doel hervormingen voor te stellen om de sociale en financiële duurzaamheid van de Belgische pensioenstelsels op middellange en lange termijn te verzekeren.

Haar eindverslag werd kort voor de vakantieperiode voorgesteld. Het puntensysteem van het wettelijk pensioen heeft reeds veel de aandacht getrokken, maar de experten hebben tevens met betrekking tot de aanvullende pensioenen zeer interessante voorstellen geformuleerd.

De Commissie stelt terecht dat het pensioensysteem een samenlevingscontract is dat houvast moet bieden voor iedereen, jongeren en minder jongeren, actieven zowel als gepensioneerden. Daarom is het belangrijk dat op dit ogenblik een maatschappelijk debat plaatsvindt met alle stakeholders.

Wat bevat dit rapport met betrekking tot aanvullende pensioenen ? Hoe kan de expertise van actuarissen en advocaten, gespecialiseerd in pensioenen, bijdragen tot dit debat ?

Op deze en andere vragen probeerden BePLA en het IA|BE tijdens een seminarie (30.9.2014)  een antwoord te geven ...


De belangrijkste presentatie kan u hierna terugvinden .








































Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks