Landal GreenParks

dinsdag 22 maart 2011

Zes op de tien vijftigplussers telt niet af naar pensioen

Slechts 42,3 procent van de vijftigplussers kijkt uit naar zijn pensioen. Dames willen dan veel bij hun familie zijn, mannen bij hun geliefden, blijkt uit een recente enquête.


Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het virtuele ontmoetingsplatform Go51 bij 5.950 vijftigers en zestigers en aangevuld met onderzoeksresultaten van de jaarlijkse Trendbarometer. Terwijl 55 procent van alle Belgen wel eens bioproducten koopt, is dat bij deze leeftijdscategorie drie op de vier. Volgens Go51 kopen vijftigplussers meer bio dan jongere Belgen omwille van hun groter budget en hun groter bewustzijn. "Voor hen mogen gezonde en duurzame producten gerust meer kosten", zo luidt het.


Voorts blijkt uit de bevraging dat zes op de tien vijftigers en zestigers niet aftellen naar hun laatste werkdag. Slechts 42,3 procent van hen kijkt daadwerkelijk uit naar zijn pensioen. "Dat is zelfs minder dan jongere generaties, die nu al (tevergeefs) hopen dat ze niet tot latere leeftijd aan de slag moeten blijven", concludeert Go51. "Zij die er wel naar uitkijken om van de arbeidsmarkt te stappen, geven aan dat ze in de eerste plaats meer tijd willen doorbrengen met hun familie (42,1 procent) of partner (38,1 procent). Pittig detail: vrouwen kijken vooral uit naar 'quality time' met de familie, terwijl mannen deze liever met hun partner doorbrengen."


Go51 wijst er nog op dat 42,5 procent van de vijftigplussers lid zijn van een sociaal netwerk. Daar speelt het overigens zelf op in met GO51.eu, een virtueel ontmoetingsplatform "de vitale en reislustige 50-tot 69-plusser". Go51 is een initiatief van Xenarjo, een erkende coöperatieve vennootschap van bekende Belgische bedrijven.

Jobaanbiedingen mogelijk dankzij :
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Familus - 149 euro korting
Jobaanbiedingen mogelijk dankzij : Landal GreenParks